25 Augusti
KL 12:00
 - 16:00
Arkeologidagen

Riksantikvarieämbetets nationella temadag Arkeologidagen 2024 upp-märksammas av Rian och Falkenbergs hembygdsförening med aktiviteter i hembygdsmuseets trädgård.

Har du någon gång hittat något som du anar kan vara riktigt gammalt? En känsla av att den senaste människan som höll i föremålet kanske levde för hundratals eller tusentals år sedan? På Arkeologidagen 2024 har du möjlighet att ta med ditt föremål och visa det för arkeolog Lena Berglund från länsstyrelsen och Rians medarbetare som arbetar med de kulturhistoriska samlingarna på museet.
 
Vi kommer att plocka fram arkeologiskt material från Falkenberg med omnejd som vanligtvis inte är utställt. I år kommer vi också att lägga särskilt fokus på att berätta om de nyligen utförda utgrävningarna av boplatser från yngre bronsåldern och romersk järnålder i Vinberg öster om Falkenberg.
 
Fri entré.
 
Du hittar Falkenbergs hembygdsmuseum på S:t Lars kyrkogata 8.
Arkeologidagen
Stenyxor med nytillverkade skaft från den arkeologiska samlingen på Falkenbergs hembygdsmuseum.
Arkeologidagen_collage
På Arkeologidagen 2024 har du möjlighet att ta med ditt föremål och visa det för arkeolog Lena Berglund från länsstyrelsen och Rians medarbetare som arbetar med de kulturhistoriska samlingarna på museet.